Terrapene

Terrapene carolina carolina   

   T. c. carolina skildpadderne har et stort udbredelsesområde, fra syd det sydlige Maine til Georgia og i vest til Michigan, Illinois og Tennesee (se også udbredelseskortet http://www.bauri.de/start.htm).

I naturen opholder T. c. carolina skildpadderne sig i åbent skovland, ofte i nærheden af damme eller bække. T. C. carolina er en landlevende skildpadde, men den er glad for vand og fugtige områder.

   T. c. carolinaens størrelse er ca. 15 cm i skjoldlængde. Dens farver og mønstre er utroligt variable. Der findes næsten sorte dyr og lysende gulorange eksemplarer med et svagt mørkt mønster og imellem disse grundfarver er alle farvenuancer og mønstre mulige. Bugskjoldet kan være helt sort, men er ofte lys gulligt med sort mønster. Hoved og hudområder er tit farverige med gule eller orange pletter. Deres hoveder er større end hos T. c. triunguis. T. c. carolina har fire tæer på bagbenene.

Hannerne er tit lidt større end hunnerne, og hannen har en indadvendt bule på bugskjoldet, dens hale er længere og bredere end hunnens, og dens ”kloakåbning” sidder længere væk fra skjoldkanten end hunnens.

Terrapene carolina carolina - han                                           T.c. carolina - hun

Terrapene carolina carolina - hun                             T.c.carolina bugskjold

T.c.carolina han                                                                       T.c.carolina han - igen

T.c.carolina hun                                                                         T.c.carolina hun

T.c.carolina hun                                                                        T.c.carolina hun

T.c. carolina unge                                                                    T.c. carolina unge

T.c.carolina - 5 min. efter klækning                                       T.c. carolina 1 år

Jeg læste en gang i et opslagsværk, at carolinaerne er verdens smukkeste skildpadder. Det er naturligvis smag og behag, men kønne og farvestrålende er de. De har en blidt og roligt temperament ligesom majorerne og lader sig gerne iagttage, når de ligger og "soler" sig under varmelamperne.