Terrapene

Cuora flavomarginata  

Cuora flavomarginata flavomarginata eller Cistoclemmys flavomarginata flavomarginata skildpadderne lever på Taiwan i monsunskove og riskulturer. På Taiwan, som er domineret af en 4450 meter høj bjergkam, er der subtropisk klima i kystområderne med kolde våde vintre og varme våde somre. I januar måned på det østlige Taiwan svinger temperaturen fra ca. 13 til 19 grader, mens temperaturen i juli svinger mellem ca. 24 og 32 grader. Arten er væsentlig mere landlevende end den almindeligste asiatiske æskeskildpadde, C. amboinensis.

C.f. flavomarginata hun C.f. flavomarginata bugskjold

C. f. flavomarginataen er en lille højskjoldet skildpadde, rygskjoldet er mørkebrunt med en midtgående cremegul stribe fra skjoldets forkant til bagkant. Dens ben er brune. Toppen af dens hoved er lys armygrøn med to lysegule striber fra øjnene til hovedets bagkant. De gule striber er omkranset af fine mørkegrå striber, som tegnet med den fineste eyeliner. Kinderne er orange til ferskenfarvede.

 

Det er ikke helt let at kønsbestemme arten. Hannen har et bredere hoved og dens hale er længere og bredere ved basis.

Hunner

C.f. flavomarginaterne er pragtfulde dyr, nysgerrige og charmerende. Når de først er faldet til, er de tillidsfulde og lette at få til at spise. Det skal dog lige tilføjes, at jeg to gange har oplevet, at et ungdyr nægtede at spise, når den blev holdt alene. I begge tilfælde stoppede spisevægringen omgående, da dyrene fik selskab. I den årrække, jeg havde to grupper her, blev de passet som de amerikanske æskeskildpadder og trivedes rigtig godt.

I modsætning til terrapeneunger er flavomarginataungerne

 tro minikopier af forældrene.